30
Nov

Cel mai bun antimalware pentru Windows 7

Care este cel mai bun antimalware pentru Windows? Iata o intrebare perfect valabila, mai ales ca multi nu folosesc Windows Defender iar altii nu sunt multumiti de Windows Defender.

Trebuie sa facem diferenta intre AntiVirus si AntiMalware, subiect care va fi dezbatut cu alta ocazie.

Raspunsul, evident, nu este unul absolut. Informatiile de mai jos sunt orientative, fiecare dintre utilizatorii Windows isi va alege programul antimalware potrivit. Trebuie sa tinem cont de cateva criterii de departajare:

  • Gratuit sau platit? Evident, in conditiile actuale romanesti cand banii sunt rari si foarte rari, e preferat un antimalware gratuit. Dar sa nu aveti pretentii ca de unul profesional, pe bani. ┬áParerile multor testeri sunt ca antimalware-ul gratuit este comparabil cu solutiile platite.
  • Instalare si Setari. Un program de calitate trebuie sa fie usor de instalat si usor de utilizat. Fara prea mari interventii la instalare, programul antimalware trebuie sa fie adaptat atat pentru power-useri cat si pentru utilizatorii incepatori.
  • Ratele de detectie. Solutiile antimalware aici se diferentiaza foarte mult: mare atentie la ambalajul stralucitor insotit la pachet de un program slab de detectie si anihilare. Interesati-va de recomandari ale profesionistilor inainte de a utiliza un antimalware. Cautati si cititi pe forumuri parerile utilizatorilor.
  • Viteza de scanare. In conditiile in care avem configuratii cu harduri foarte mari, avem nevoie de viteze mari de scanare. Pregatiti-va din timp pentru cateva ore bune in care calculatorul dumneavoastra va fi scanat full.
  • Automatic Updates. Obligatoriu, inainte de a porni un Full Scan, trebuie facuta actualizarea. Acest update face parte din Triada de siguranta pentru Windows – update la zi pentru Windows, pentru antivirus si pentru antimalware.

Tinand cont de criteriile de mai sus, am alcatuit o lista a celor mai buni antimalware pentru Windows:

Malwarebytes’ Anti-Malware
SUPERAntiSpyware
Spy Sweeper
CounterSpy
Spybot Search & Destroy
Spy Ware Doctor

  • Sfatul nostru: Intotdeauna rulati un program antimalware cu un antivirus de calitate!


About admin